Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A hívő emberek másokat szolgálnak
  2013-05-03 10:13:24, péntek
 
  Isten közületek mindenkinek adott ajándékot az Ő sokféle szellemi ajándékaiból. Használjátok ezeket jól, egymást szolgálva." (1Péter 4:10, NLT fordítás)





Isten a tálentumainkkal próbára teszi az önzetlenségünket. El kell döntened az életben, miért vagy kiért élsz. Élhetsz önközpontú, szűkmarkú életet, vagy élhetsz valami nálad nagyobbért, Isten országáért.

Azok az emberek, akik hisznek és hűségesek, nem önmagukért élnek. Felismerik, hogy az ajándékaikat nem saját hasznukra kapták Istentől, hanem hogy a világot egy jobb hellyé tegyék.

Mikor Isten megalkotott téged, adott neked mindenféle ajándékot, talentumot és képességet. Mi úgy hívjuk, ez a te ALKATod: A szíved, a Lelki (vagy szellemi) ajándékaid, a Karaktered (vagy jellemed), az Adottságaid (vagy képességeid) és a Tapasztalataid. Ez az öt dolog határoz meg téged. És Isten olyannak teremtett, amilyen vagy. Az egész világon nincs még egy olyan ember, mint te, és Isten azt várja tőled, hogy az legyél, akinek Ő teremtett az ő dicsőségére.

Isten azért formált téged ilyenre, hogy Őt szolgáld, ezt pedig csak egyetlen módon teheted: úgy, ha másokat szolgálsz.

Azok az emberek, akik hisznek és hűségesek, felismerik, hogy ajándékaikat nem saját hasznukra kapták. Lehet, hogy a művészetekhez van tehetséged, és azt mondod, hogy csak azért csinálod, mert szereted. Ez jó, de ez nem elég jó motiváció. Isten nem azért ad művészi képességeket, hogy te azt nagyon szeresd csinálni. Azért adja neked, hogy valamilyen módon arra használd a művészetedet, hogy más embereknek segíts.

Van, akinek olyan képességei vannak, hogy meg tud javítani dolgokat, van, aki matematikából jó, van, aki jó üzleteket tud kötni, van, aki tehetséges a zenében, mások a szervezésben, van, akinek jó érzéke van a díszítéshez, mások meg ügyes kertészek...

Isten mindannyiunkat különbözővé teremtett, így a világon mindent el tudunk végezni. Ha mindannyian ugyanazt a dolgot szeretnénk csinálni, akkor nagyon sok feladat elvégezetlenül maradna.

Ajándékaidnak te vagy a sáfára, te gazdálkodsz azokkal, és Isten figyeli, hogy hatékonyan használod-e a Földön azt, amit neked adott. Ha a Földön hatékonyan használod, a Mennyben még nagyobb felelősséget fog rád bízni.

Elgondolkoztál már azon, hogy Isten miért nem vitt minket rögtön a Mennybe a teremtésünk után? Miért helyez minket ide, erre a tönkretett bolygóra 80 vagy 90 évre? Azért, mert az élet nem más, mint próba, felelősség és ideiglenes megbízatás. Isten figyeli, hogy vajon hűségesen, mások áldására használod-e a Földön, amit kaptál Tőle.

A Biblia azt mondja az 1Péter 4:10-ben: ,,Isten közületek mindenkinek adott ajándékot az Ő sokféle szellemi ajándékaiból. Használjátok ezeket jól, egymást szolgálva" (NLT fordítás). Isten adta neked az ajándékaidat, és Ő figyeli, hogy hűséges vagy-e azokban.

Beszélgessetek róla:

Hogyan használod az ajándékaidat mások szolgálatában?
Vizsgáld meg a motivációidat mindenben, amit teszel. Például ha valahol szolgálsz, azért teszed, hogy másoknak segíts és ezzel Istent dicsőítsd, vagy azért, hogy magadra hívd fel a figyelmet, és magadnak szerezz dicsőséget?

(Daily Hope by Rick Warren, 2013. 04. 26.) NAPI REMÉNY
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Címkék: önzetlenségünket, tálentumainkkal, elgondolkoztál, mindannyiunkat, tapasztalataid, beszélgessetek, elvégezetlenül, ajándékaidnak, matematikából, művészetekhez, szolgálatában, motivációidat, ajándékaiból, ajándékaidat, művészetedet, képességeket, ajándékaikat, használjátok, szervezésben, felelősséget, dicsőségére, mindenkinek, teremtésünk, képességeid, adottságaid, díszítéshez, különbözővé, megalkotott, gazdálkodsz, mindannyian, megbízatás, dicsőséget, karaktered, képességet, mindenféle, talentumot, tálentumainkkal próbára, jobb hellyé, egész világon, olyan ember, világon mindent, dolgot szeretnénk, teremtésünk után, tönkretett bolygóra, ajándékaidat mások, motivációidat mindenben, Mikor Isten, Daily Hope, Rick Warren, NAPI REMÉNY,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szívem tiéd  Akarat  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Erdőn  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztinától  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png csokor  Facebookon kaptam  Akarat  Idő  Png férfi  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Esti kép  Nevem  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Elköszönt  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Gonosz démon-álarc  Hiányzik  Alázat  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Esti kép  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Albert Einsteinről  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztinától  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  Png nő  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Mindig jusson idő nevetni  Alvó cicák  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Png ház  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Szívem  Akarat  Nevem  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Ne kapaszkodj magasabbra,  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Bounty krémes  Elköszönt  Boldog születésnapot a ma ünne...  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Idő  A televizió nem a kultúrát kép...  Akarat  Png lepke  Az engedelmesség miért nem vál...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Gordon Lord Byron: Inez...  Paul David Tripp Április 19  Németh László tollából  Németh László tollából  Egy bizonyos határt  Kerüld el az evangélium örömén...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  képre írva 
Bejegyzés Címkék
tálentumainkkal próbára, jobb hellyé, egész világon, olyan ember, világon mindent, dolgot szeretnénk, teremtésünk után, tönkretett bolygóra, ajándékaidat mások, motivációidat mindenben, önzetlenségünket, tálentumainkkal, elgondolkoztál, mindannyiunkat, tapasztalataid, beszélgessetek, elvégezetlenül, ajándékaidnak, matematikából, művészetekhez, szolgálatában, motivációidat, ajándékaiból, ajándékaidat, művészetedet, képességeket, ajándékaikat, használjátok, szervezésben, felelősséget, dicsőségére, mindenkinek, teremtésünk, képességeid, adottságaid, díszítéshez, különbözővé, megalkotott, gazdálkodsz, mindannyian, megbízatás, dicsőséget, karaktered, képességet, mindenféle, talentumot, ajándékaid, valamilyen, tehetséges, szeretnénk, felismerik, hatékonyan, embereknek, ideiglenes, felelősség, tehetséged, tönkretett, képességei, önközpontú, nagyobbért, országáért, önmagukért, mindenben, hasznukra, motiváció, hűségesek, közületek, szolgálsz, dicsőítsd, teremtett, ajándékot, használod, szolgálva, hűségesen, üzleteket, kertészek, figyelmet, szűkmarkú, mennyben, szellemi, fordítás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2415
  • e Hét: 16100
  • e Hónap: 27153
  • e Év: 88454
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.